Bruid in kleur

Voor de out-of-the-box bruid, kleurrijke types en voor iedereen die op haar bruiloft een statement wil maken: onze moderedactie heeft hét idee voor de echte durfal. Trouw in een gekleurde bruidsjurk!

 

Een trouwjurk hoeft niet per se wit te zijn, integendeel. Vroeger droegen bruiden juist gekleurde jurken op hun trouwdag. In de vijftiende en zestiende eeuw waren groen, blauw en rood de kleuren waar je uit kon kiezen. En ook zwarte bruidsjurken hebben een lange traditie in de bruidsmode. Laat je inspireren door de modekeuzes van toen en ga voor een gekleurde jurk!

 

Kleur bekennen
Veel bruidsmodefabrikanten hebben naast de traditionele witte en ivoorkleurige jurken ook gekleurde varianten in hun collecties. Van knalrode japonnen tot modellen met bonte prints of pastelkleuren. Wist je trouwens dat veel witte modellen ook in andere kleuren verkrijgbaar zijn? Vraag aan de adviseur van jouw bruidsmodezaak uit welke kleuren je kunt kiezen. Of neem een kijkje op de afdeling met avondjurken en scoor daar een kleurrijke jurk.

 

Wat draagt hij?
Kies jij als bruid voor een extravagante, gekleurde look? Dan is het wel zo leuk als de bruidegom met jou matcht. Hij kan een bijpassend kostuum of smoking dragen in dezelfde kleur als jouw jurk, of hij stemt zijn accessoires daar op af. Denk dan bijvoorbeeld aan het overhemd, de stropdas, de sokken of het pochet in een kekke kleur of print. Ook kun je rekening houden met je statementkleur bij het uitkiezen van de bloemen voor de corsages en je bruidsboeket.

 

MEER INSPIRATIE voor gekleurde trouwjurken? Check @bruidmagazine op Pinterest!
Categorie:  Bruidsmode Tags: bruid, bruidsjurk
Gerelateerde inhoud
Inloggen
SB NL BE Enzoani NL SB Ladybird