Bruidsdiscussie: moeten de trouwringen matchen?

Jullie trouwringen zijn een prachtig symbool van liefde, eenheid en oneindigheid. Maar wat nou als jullie smaken van elkaar verschillen? Kies je dan voor twee verschillende ringen? Of horen trouwringen altijd bij elkaar te passen? Redactrices Noa en Eefje gaan met elkaar in discussie.

Eefje Koppers - Redactrice
“Het is niet voor niks dat trouwringen in setjes verkocht worden. Deze ringen horen bij elkaar; net als jij en je aanstaande. Dus waarom zou je dan verschillende trouwringen kiezen? Het argument dat je allebei een eigen stijl hebt, gaat voor mij niet op. Er zijn zoveel verschillende sets verkrijgbaar dat het toch mogelijk moet zijn om een set te kiezen die bij jullie allebei past. Natuurlijk kun je binnen een set een beetje variëren: een diamant voor haar of een geelgouden damesring met witgouden randje voor haar en voor hem een witgouden ring met geelgouden randje. Als je voor ringen kiest die helemaal niet bij elkaar passen, vind ik het een gemiste kans om te laten zien dat jullie bij elkaar horen; voor het leven!”

Noa Johannes - Eindredactrice
“Je trouwring draag je een leven lang. Het is daarom belangrijk dat hij perfect bij je eigen stijl, je persoonlijkheid én het uiterlijk van je handen past. Als jij en je aanstaande een totaal verschillende smaak hebben, en er dus ook een ander idee op nahouden van ‘de perfecte ring’, dan kies je toch de ringen uit die jullie mooi vinden? Of die nu bij elkaar passen of niet. Ik zou ervoor oppassen om jezelf van tevoren druk op te leggen om bij elkaar passende trouwringen te vinden. Als jullie sterk uiteenlopende smaken hebben, kan dat de zoektocht misschien minder leuk maken dan het zou moeten zijn. Bovendien: de mooie symboliek van de eeuwige verbintenis zit ‘m vooral in de ronde, oneindige vorm van de ring. Niet zozeer in de specifieke uiterlijke details.”
Categorie:  Trouwringen Tags: Trouwringen, ringen, sieraden bruiloft, dezelfde ringen, dezelfde trouwringen
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BA Elsa