De 7 voordelen van een bruiloftsverzekering

Je auto, je gezondheid, je vakantie, je mobiel en zelfs je huisdier: je kunt alles laten verzekeren. Dus ook jullie bruiloft! Hier lees je waarom een bruiloftsverzekering een goed idee is.

1. Je bent je geld niet kwijt
Laten we eerlijk zijn, een bruiloft is niet goedkoop. Van de bruidstaart tot de fotograaf en van de locatie tot de bedankjes: alles heeft zijn prijs. Als jullie bruiloft plotseling niet door kan gaan, door wat voor omstandigheden dan ook, ben je zonder verzekering al dat geld kwijt.

2. Je kunt niet alles voorspellen
De feestzaal is afgebrand, de fotograaf heeft zijn been gebroken of je kat heeft zijn nagels in je trouwjurk gezet: allemaal omstandigheden die je niet voorziet, maar die jullie dag kunnen beïnvloeden. Een bruiloftsverzekering kan in dat soort gevallen uitkomst bieden.
 
3. Jullie (of jullie dierbaren) kunnen ziek worden
Het is heel logisch dat jullie de bruiloft willen verplaatsen als een van jullie dierbaren plotseling ernstig ziek wordt of overlijdt. Of het is mogelijk dat jullie zelf ziek worden. Lees goed de voorwaarden van je verzekeraar door; zo zijn bijvoorbeeld bij niet alle verzekeringen de opa’s en oma’s meeverzekerd en vallen sommige ziektes (zoals migraineaanvallen) niet onder de dekking.

4. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt
Bij de meeste verzekeraars heb je de keuze uit verschillende polissen: van heel basic tot superuitgebreid, waarin niet alleen je bruiloft, maar ook de kleding, cadeaus en zelfs de huwelijksreis verzekerd zijn.

5. Het is een fractie van het budget
De kosten van de huwelijksdagverzekering hangen af van het totaalbudget van jullie dag, maar ook van wat je allemaal wilt laten meeverzekeren. De premie bedraagt gemiddeld 2 % tot 5 % van het verzekerde bedrag.

6. Slecht weer is geen probleem
Windkracht 12, een halve meter sneeuw of zware regenbuien kunnen jullie dag behoorlijk verpesten. Je kunt je bijverzekeren voor de onkosten door het uitstellen, onderbreken of voortijdig beëindigen van je bruiloft door extreme weersomstandigheden.

7. Verzekeren wanneer jij dat wil
In veel gevallen kun je je bruiloftsverzekering tot vijftien dagen van tevoren afsluiten. Hou er wel rekening mee dat je ruim voor jullie grote dag al veel grote (aan)betalingen doet en dat uitgaven die je hebt gedaan voordat je de verzekering afsloot bij sommige verzekeraars, niet zijn meeverzekerd.

Tip:
de voorwaarden kunnen per bruiloftsverzekering en per verzekeringsmaatschappijen heel erg verschillen. Lees de polissen goed door en vergelijk de verschillende verzekeringen met elkaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Categorie:  planning & organisatie,  Nieuws Tags: Verzekering, huwelijksverzekering, verzekering trouwdag, afzeggingen, annulering, vergoeding kosten, huwelijkspolis
Gerelateerde inhoud
  • Slecht weer = mooie foto's! Slecht weer = mooie foto's!
  • Wie betaalt…? Wie betaalt…?
  • Alle soorten huwelijksdrukwerk uitgelegd Alle soorten huwelijksdrukwerk uitgelegd
  • Doe het zelf: stoere strobankjes Doe het zelf: stoere strobankjes
  • Eerste hulp bij bruiloftskriebels! Eerste hulp bij bruiloftskriebels!
Inloggen