© De Bruidsstyliste, foto’s: Eppel Fotografie

Mix van culturen: trouwen in Marokkaanse stijl

Een trouwfeest in een Marokkaanse stijl kent niet alleen veel bijzondere tradities, symbolen en heerlijk eten, maar ook verschillende kledingwissels voor de bruid. Hier vind je nog meer leuke feitjes over een traditionele Marokkaanse bruiloft. 

  • De feestelijkheden beginnen een dag voor de bruiloft met het hennafeest. Tijdens dit feest, waarbij alleen vrouwen aanwezig zijn, wordt de henna op de handen en voeten van de bruid aangebracht. Volgens de traditie draagt zij een sluier zodat niemand haar tranen ziet tijdens het aanbrengen van de henna.
     
  • Hoewel Marokkaanse bruiden vroeger soms wel acht jurken droegen, dragen de bruiden tegenwoordig meestal twee of drie traditionele jurken, bestaande uit een rok, jurk en een jas met een brede ceintuur. ’s Ochtends tijdens het nemen van de foto’s en ’s avonds als laatste kledingwissel wordt tegenwoordig vaak een westerse, witte jurk gedragen. 

  • Wanneer de gasten ’s avonds rond een uur of zeven arriveren, wordt de bruid de zaal binnengeleid, maakt ze met haar bruidegom een rondje langs de gasten en zit even op een speciale troon. Na twintig minuten gaat ze zich omkleden met behulp van de negaffa: de Marokkaanse bruidsstyliste. Met iedere kledingwissel worden ook de vele sieraden, de make-up en de haarstijl aangepast. Dit neemt nogal wat tijd in beslag, dus tijdens haar afwezigheid gaat het feest gewoon door met muziek, dansen en eten. 

  • Tijdens de bruiloft worden drie gangen geserveerd. Meestal wordt begonnen met een vlees- of vissalade. Daarna volgt de pastilla: een grote schotel met filodeeg gevuld met lamsvlees, kip of vis. Het dessert is meestal een ijstaart met fruit. Verder geeft het bruidspaar elkaar melk (symbool voor reinheid en maagdelijkheid) en dadels (symbool voor vruchtbaarheid).
Categorie:  Bruidsmode,  Bruidsmode Tags: Marokkaanse bruiloft, Marokko, buitenland, traditie, traditionele bruidskleding, rituelen, symbolen, symboliek, henna, henna tatoeage
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BA Essense