© Styling: De Bruidsstyliste, foto’s: Eppel Fotografie

Mix van culturen: trouwen in Hindoestaanse stijl

Met de verschillende nationaliteiten, geloven en culturen in Nederland, wordt er ook op verschillende manieren getrouwd. Zo bestaat een Hindoestaanse bruiloft bijvoorbeeld uit bijzondere rituelen en offers en draagt de bruid een sari. Hier vind je de leukste highlights!

  • In de Hindoestaanse cultuur is het huwelijk een belangrijke gebeurtenis en er zijn om die reden veel rituelen aan verbonden. Zo graven vrouwelijke familieleden bijvoorbeeld een beetje aarde op bij de huizen van de bruid (dulhin) en bruidegom (dulha). Hiervan maken ze zeven aarden balletjes die symbool staan voor een vruchtbaar huwelijk. 

  • De huwelijksdag begint in het huis van de bruidegom waar familie en vrienden samenkomen voor de bruidsstoet die naar het huis van de bruid trekt. Samen vertrekt het bruidspaar naar de feestzaal, waar de vader van de bruid aan de bruidegom vraagt zijn dochter te aanvaarden. 

  • De bruid draagt een zijden sari: een lap stof van vijf tot zeven meter lang en één meter breed die om haar lichaam wordt gewikkeld. Onder de sari worden een petticoat en een korte blouse gedragen. Sari’s zijn in alle kleuren verkrijgbaar, hoewel veel bruiden kiezen voor de gelukskleur rood of de westerse kleur wit. 

  • Op het voorhoofd van de Hindoestaanse bruid prijkt een Maangtika: een rijkelijk versierd sieraad. Een ander traditioneel sieraad is de neusring, vaak in dezelfde stijl als de Maangtika. Verder draagt ze bijpassende oorbellen, een grote ketting, rijen gekleurde armbanden en haar handen en voeten zijn versierd met rode henna voor geluk en schoonheid. 

  • Volgens traditie is het eten op een Hindoestaanse bruiloft vegetarisch, hoewel dat tegenwoordig niet altijd meer zo strikt genomen wordt. Er wordt ook rijst geofferd en het bruidspaar krijgt een kokosnoot als symbool voor rijkdom.
Categorie:  Bruidsmode,  Bruidsmode Tags: Hindoestaanse bruiloft, Hindoestaans, traditioneel, buitenland, decoratie, bruidskleding, eten, rituelen, symboliek, henna, handen, henna tatoeage bruid
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL+BE BA Sincerity SIN NL BA Essense